ארנב הוא חיית מחמד אהובה במיוחד לגידול על ידי ילדים, וכמובן שגם מבוגרים. אם אתם מתכוונים לרכוש ארנב או שכבר יש לכם ארנבים אבל אתם חדשים לגמרי בגידולם, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת על אוכל לארנב כדי שהוא יגדל ויתפתח בצורה תקינה, וכמובן יאריך חיים ככל הניתן. סביבת גידול מצוידת היטב שתספק להם את כל צרכיהם תוביל לחיים איכותיים והדבר הבסיסי ביותר הוא כמובן המזון שלהם. אילו מזונות ניתן לתת לארנבים, אילו רכיבים תזונתיים הכרחיים לבריאות תקינה ואיזה אוכל לארנב יגרום לו להתפתחות תקינה – המשיכו לקרוא.
אם יש לכם ארנב בגיל יניקה, חשוב להשאיר אותו עם אמא שלו עד שהוא מסיים לינוק. ארנבי הבית מסיימים לינוק פחות או יותר בגיל 6-8 שבועות. מותר שתהיה לו גישה למזון של האם, אך התזונה העיקרית שלו היא חלב אימו. לאחר שהוא מסיים לינוק חשוב שתהיה לו אספספת זמינה משולבת עם תערובת כופתיות לגורים. לאט לאט אפשר לתת לארנב ירקות טריים וכשהוא מסיים את רוב הגדילה אפשר להעביר בהדרגה מאספספת לחציר.
מזון לארנבים בוגרים מתבסס על כופתיות מזון יבש איכותיות, ירקות טריים שיש להוסיף, חציר טרי, וגישה נוחה למים. אוכל לארנב בצורת כופתיות עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים להתפתחות התקינה של ארנבים ושמירה על משקל תקין. כשהארנב עוד צעיר, הכופתיות הכרחיות לגדילה ולעלייה במשקל. ככל שהארנב מתבגר, יש להפחית את כמות הכופתיות ולהעלות את כמות הירקות הטריים. מעת לעת אפשר לשלב חטיפים עם אוכל לארנב, אך ממש כמו בדיאטה שלנו – זה צריך להיעשות במידה ולא כתזונה עיקרית.
הזכרנו את נושא החציר, ונציין שאם הארנב לא אוכל מספיק חציר צריך לעורר אצלו רעב כדי שיאכל חציר. כבני אדם זה נשמע לנו אולי פחות מפתה, אבל החציר הכרחי כמוצר אוכל לארנב לצורך התפתחות וגדילה. במקרים של ארנב שלא אוכל חציר, הפחיתו מכמויות המזונות האחרים עד שיתרצה ויאכל מהחציר.
כשהארנב שלכם כבר בוגר, אוכל לארנב חייב לכלול חציר בזמינות מלאה כל שעות היממה. יש אנשים שמחלקים את זמני האכלה לזמנים מסוימים ביום, אך חציר חייב להיות זמין כל הזמן. ארנבים מקבלים מהחציר סיבים שהכרחיים עבורם והחציר מסייע למניעת חסימות מעיים. בנוסף יש לתת להם מים טריים זמינים 24 שעות ביממה, ולהחליף אותם מדי יום. פעם בשבוע צריך לשטוף את כלי השתייה והאוכל לארנב במים ובסבון, לייבש היטב ולהחזיר.
החל מגיל שלושה חודשים, כשהארנב עדיין גור ובתהליכי גדילה, אפשר להתחיל לחשוף אותו לירקות טריים. הגישו ירקות מגוונים ושלבו עלים ירוקים עם ירקות שורש במגוון צבעים. לאט לאט הארנב יתרגל לאכילת ירקות ולאחר מכן, שלבו אוכל לארנב עם שלושה סוגי ירקות ביום בצבעים שונים. באופן הזה תבטיחו שהארנב שלכם נהנה מכל הרכיבים התזונתיים שהוא זקוק להם.
בואו נעשה סיכום קצר של מה שקראתם עד עכשיו בצורה נוחה להבנה.
עד גיל 3-4 שבועות: הארנב יונק ומתבסס רק על חלב אימו, אין צורך לתת מזונות אחרים.
גיל 3-7 שבועות: הארנב עדיין יונק אבל מתחיל לטעום מהכופתיות של אימו. בגיל הזה יש לתת אספספת זמינה ללא הגבלה.
עד גיל 4 חודשים: אספספת וכופתיות לגורים.
גיל 4 חודשים עד 7 חודשים: אפשר להתחיל לתת ירקות ועלים, כל פעם ירק חדש, ואם אין שלשול אפשר להמשיך לתת את הירק הזה. אם יש שלשול – להפסיק מיד.
7 חודשים עד שנה: בהדרגה מעבירים מאספספת לחציר ללא הגבלה. יש להתחיל להפחית כופתיות ולתת יותר ירקות.
עד חמש שנים: ממשיכים עם חציר ללא הגבלה, עלים ירוקים רבים וירקות, עד חצי כוס כופתיות לכל קילו משקל גוף.
לאחר מכן יש לשקול את הארנב כל תקופה ולשנות את התזונה בהתאם למשקל ולהמלצות הווטרינר כדי לוודא שהארנב לא מאבד ממשקל גופו.
אם יש לכם שאלות או התלבטויות ואתם צריכים ייעוץ מקצועי בנוגע לאוכל לארנב – אנחנו תמיד שמחים לעזור, כאן באתר וכמובן אצלנו בחנות.